کاردرمانی و گفتاردرمانی ابن سینا

بهترین و مجهز ترین کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی کودکان و بزرگسالان در شرق تهران

کاردرمانی و گفتاردرمانی ابن سینا

بهترین و مجهز ترین کلینیک کاردرمانی و گفتاردرمانی کودکان و بزرگسالان در شرق تهران

کاردرمانی و گفتاردرمانی ابن سینا
.............. درباره ی کلینیک .................

این وبلاگ به مسائل مختلف توانبخشی در زمینه تخصصی کاردرمانی، گفتاردرمانی و آموزش( بیماری های نرولوژیک کودکان و بزرگسالان، شکستگی ها و ترمیم تاندون و نیز سالمندان) می پردازد.
مطالب توسط متخصصین کاردرمانی و گفتاردرمانی زیر نظر دکتر علیرضا شمس الدینی متخصص کاردرمانی و دانشیار دانشگاه نوشته شده و برای راهنمایی بیماران و خانواده آنها می باشد.



-----------آدرس کلینیک ابن سینا -------------

تهران - خیابان سی متری نیروی هوایی- تقاطع مسیل منوچهری - جنب ایستگاه بی آر تی پیروزی - پلاک1/2- واحد2



----------------- تلفن کلینیک ------------------

......... ۷۷۷۵۳۲۲۷- ۷۷۴۱۵۲۱۷ ........
بایگانی
آخرین نظرات
  • ۸ مهر ۹۵، ۰۸:۰۲ - mohammadreza
    سلام

کاردرمانی نارمک کودکان فلج مغزی

دوشنبه, ۲۲ آذر ۱۴۰۰، ۱۰:۴۹ ق.ظ

  آتاکسی مخچه ای چیست؟

به دلیل ارتباط متقاطعی (crossed connection) که میان کورتکس فرونتال مغز (frontal cerebral cortex) و مخچه وجود دارد٬ بیماری یک طرفه ی لوب فرونتال (unilateral frontal disease) گاه می تواند اختلال نیمکره ی مخچه ای طرف مقابل (contralateral cerebellar hemisphere) را تقلید کند تظاهرات بالینی آتاکسی مخچه ای بی نظمی در سرعت٬ ریتم٬ دامنه و قدرت حرکات ارادی را شامل می شود. آتاکسی مخچه ای عموما با شلی عضلات (هیپوتونی) که منجر به اختلال در حفظ وضعیت می شود همراه است. اندام ها به سهولت با نیرویی نسبتاً ناچیز جابجا می شوند و در صورتی که درمانگر آنها را تکان دهد افزایش دامنه ی حرکات مشهود خواهد بود. به همین جهت، دامنه ی نوسان دست حین راه رفتن افزایش می یابد.
آتاکسی مخچه ای علاوه بر هیپوتونی با ناهماهنگی حرکات ارادی همراه است. شروع حرکات ساده با تاخیر همراه است و میزان افزایش یا کاهش شتاب در آنها کاهش می یابد.

سرعت٬ ریتم٬ دامنه و قدرت حرکات با نوسان همراه است. از آنجا که این بی نظمی ها در شروع و انتهای حرکت برجسته تر هستند٬ آشکارترین تظاهرات بالینی آنها شامل دیسمتری انتهایی هنگام حرکت اندام به سوی هدف (عدم توانایی در تخمین مسافت توسط دست یا پا)٬ و لرزش ارادی پایانی (intention tremor) هنگام نزدیک شدن اندام به هدف می باشد. حرکت پیچیده تر به صورت فعالیت حرکتی روان و منفرد نیستند بلکه به صورت حرکات پیاپی جدا از هم در می آیند که به این حالت آسینرژی (asynergia) می گویند. بیشترین مشکل و درگیری در حرکاتی مانند راه رفتن که تغییرات سریع در مسیر را می طلبند یا نیازمند پیچیدگی فیزیولوژیک بیشتری هستند٬ مشاهده می شود.

با توجه به اینکه مخچه در کنترل حرکات چشم نقش مهمی دارد، ناهنجاری های چشمی(ocular abnormalities) از عواقب شایع بیماری های مخچه هستند. این ناهنجاری ها شامل نیستاگموس و نوسانات چشمی مربوط به آن٬ فلج در نگاه کردن(gaze pareses)٬ و اشکال در حرکات غیر ارادی سریع و حرکات تعقیبی(defective saccadic and pursuit movements) می باشند.

کلینیک کاردرمانی ابن سینا (دکتر علیرضا شمس الدینی)

آدرس :

 خیابان سی متری نیرو هوایی

تقاطع مسیل منوچهری - روبروی ایستگاه بی آر تی پیروزی

پلاک۱/۲ - واحد ۲

تلفن: ۷۷۴۱۵۲۱۷- ۷۷۷۵۳۲۲۷

 کاردرمانی کودکان فلج مغزی آتاکسی
1- اولین اقدام در کاردرمانی این کودکان، کمک به نرمال سازی تون عضلانی (چون که این کودکان معمولا تون عضلانی پائینی دارند.)
2- انجام تمرینات  و فعالیت های فیزیکی جهت بهبود تعادل کودک در وضعیت های مختلف.
 3- انجام تمرینات به منظور ظهور مناسب و به موقع رفلکس ها به خصوص رفلکس های تعادلی.
4- انجام تمرینات به منظور تسهیل روابط چشم و دست.
5- کمک به تسهیل سازی واکنش های تعادلی و حفاظتی.
6- کمک به حفاظت از مفاصل در راستای طبیعی و نرمال.
7- تمرینات مناسب جهت تقویت عضلات و مفاصل بیمار.
7-  انجام تمرینات و استفاده از وزنه ب منظور کم کردن لرزش دست کودکان آتاکسی.
8- در کاردرمانی باید طراحی فعالیت ها و تمرینات طوری باشد که ابتدا مفاصل نزدیک به تنه (پروگزیمال) و سپس مفاصل دور از تنه و انتهای اندام ها (دیستال) درگیر فعالیت و تمرین شوند.
9- انجام تمرینات به گونه ای باشد که کودک مجبور شود جابجا شود. چون که این افراد به علت عدم تعادل مناسب معمولا تمایلی به جابجایی ندارند.
10- اولویت تمرینات با تمریناتی است که واکنش‌های تعادلی را بهبود می سازند.
11- به خاطر داشته باشید که بهبود حرکات تعادلی در این کودکان ابتدا در حرکات درشت و سپس در حرکات ریز مشاهده خواهد شد.
12- انجام تمرینات و حرکات توصیه شده توسط کاردرمان حتماً می بایست در منزل و درچندین نوبت تکرار شود.

کاردرمانی کودکان فلج مغزی نارمک

صحبتی با والدین کودکان

والدین گرامی، اگر احساس می کنید که فرزند شما از نظر حرکتی مشکل دارد یا اینکه دیرتر از کودکان دییگر سرو گردن گرفته یا اینکه نمی تواند بنشیند، اولین قدم برای دانستن مشکل فرزند خود، مراجعه به پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان است. پزشک است که تشخیص می دهد مشکل حرکتی کودک شما چیست.در صورتی که پزشک موفق به تشخیص بیماری کودک شما شود، و اگر تشخیص بیماری فلج مغزی را برای فرزند شما بیان کرد، در صورت نیاز برای رفع مشکلات کودک شما احتمالاً دارو تجویز خواهد کرد. مرحله و گام بعدی و مهم درمان کودک شما،  معرفی کودک شما به سرویس کاردرمانی است. چرا که ادامه درمان کودک فلج مغزی با کاردرمان است. هرگز تصور نکنید پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان و یا متخصص ارتوپد کودکان قادر به درمان کودک شما که مبتلا به فلج مغزی هست، می باشند. فلج مغزی با دارو درمان نمی شود. فلج مغزی مشکلی هست که هیچ وقت برطرف نمی شود فقط با کمک پزشک و به خصوص کاردرمانی، رو به سمت بهبودی می رود و این کاردرمانی است که کمک می کند کودک فلج مغزی شما توانایی های جسمی و حرکتی را یاد بگیرد. کمک می کند کودک بنشیند، بلند شود، راه برود و ... . اگرچه در صورتی که پزشک تشخیص دهد داروهای کمک کننده مثلا" کاهش دهنده سفتی عضلات و اندام ها مفید هستند، دارو تجویز می کند. یا این که در بعضی کودکان فلج مغزی تزریق بوتاکس و جراحی نیاز می باشد، در این صورت، این کار توسط پزشک انجام می شود.

توانبخشی و به خصوص کاردرمانی، بهترین و موثر ترین درمان برای بهبود رشد مراحل حرکتی و کمک به استقلال ذهنی و جسمی کودکان فلج مغزی می باشد.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">