کودکان فلج مغزی
فلج مغزی یک اصطلاح کلی است که گروهی از ضایعات مزمن که سبب آسیب به مغز کودک می شوند و کنترل حرکتی فرد را مختل می کنند، شامل می شود. اختلال حرکتی ناشی از این ضایعه در سال های اولیه زندگی ظاهر می شود و معمولاً با گذشت زمان بدتر نمی شود. این بیماری در شرایط نقصان تکامل یا آسیب به مناطق مختلف مغز به وجود می آید که در نتیجه آن، این مناطق قادر به کنترل حرکتی و وضعیت بدنی (پوسچر) فرد نمی باشند.
علائم فلج مغزی:
1- سفتی عضلات یا اصطلاحاً اسپاستی سیتی
2- حرکات غیر طبیعی در اندام ها و بعضاً در تنه
3- وجود مشکل در مهارت های حرکتی درشت از قبیل راه رفتن یا دویدن
4- وجود مشکل در مهارت های حرکتی طریف از قبیل نوشتن یا باز و بسته کردن دکمه های لباس
5- وجود مشکل در مهارت های اِدراکی و حسی
علائم فلج مغزی از یک کودک به کودک دیگر متفاوت است و با گذشت زمان ممکن است شکل ظاهری بروز علائم تغییر کند. بعضی از کودکان مبتلا به فلج مغزی ممکن است به مشکلات دیگر از قبیل تشنج، آسیب ذهنی، اختلالات یادگیری و تأخیر رشدی نیز مبتلا باشند.
اگر چه ممکن است علائم فلج مغزی با گذشت زمان تغییر کنند اما این بدان معنی نیست که فلج مغزی یک بیماری پیشرونده است (بدتر نمی شود). بنابراین اگر یک فرد مبتلا به فلج مغزی با گذشت زمان مشکلات او بیشتر شود، ممکن است این مشکلات چیز دیگری غیر از ضایعه فلج مغزی او باشد.
با وجود اینکه فلج مغزی یک ضایعه پیشرونده نیست، اثرات فلج مغزی ممکن است در طی زمان تغییر نماید، گاهی اوقات تعدادی از این علائم بهبود می یابد برای مثال کودکی که اندام های فوقانی یا دست های او دچار اختلال است ممکن است توانایی لازم را برای نوشتن و پوشیدن لباس بدست آورد، در حالی که در بعضی از کودکان ممکن است سفتی عضلات منجر به بروز مشکلاتی در لگن و ستون فقرات شود که نیازمند جراحی ارتوپدی باشد.
بالا رفتن سن کودکان مبتلا به فلج مغزی در صورت عدم مراقبت توانبخشی و انجام تمرینات صحیح می تواند منجر به یک وضعیت غیر طبیعی در بدن آنان شود.
فلج مغزی می تواند منجر به ایجاد مشکلات و عوارضی از قبیل اشکال در غذا خوردن، کنترل ضعیف ادرار و موضوع و مشکلات تنفسی و زخم های بستر شود.
علائم اولیه فلج مغزی معمولاً قبل از یک سالگی ظاهر می شوند. نوزاد مبتلا به فلج مغزی اغلب در مقایسه با کودکان عادی کندتر به مراحل رشدی خویش از قبیل غلتیدن، نشستن، چهار پا رفتن، لبخند زدن و ... دست پیدا می کنند.
آدرس کلینیک ابن سینا:
تهران - خیابان سی متری نیرو هوایی - نرسیده به
خیابان پیروزی
روبروی ایستگاه بی آر تی پیروزی
جنب نمایشگاه
اتومبیل عبدی - پلاک۱ - واحد ۲
تلفن: ۷۷۴۱۵۲۱۷- ۷۷۷۵۳۲۲۷