کاردرمانی اختلال یادگیری خیابان پیروزی سی متری نیرو هوایی افسریه
اختلال یادگیری کودکانLearning Disease (L.D)
هر اختلالی که در آن موفقیت تحصیلی فرد، با توجه به سن و آموزش و هوش و یا براساس آزمونهای معیار خواندن و نوشتن و محاسبه، از آنچه انتظار میرود بسیار کمتر باشد، اختلال یادگیری محسوب می شود. کودکانی بسیار هستند که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزن شان حاکی از طبیعی و بهنجار بودن آنان است. هوش شان کم و بیش عادی است، به خوبی صحبت میکنند، مانند سایر کودکان بازی میکنند و مثل همسالان خود با سایرین ارتباط برقرار میکنند، در خانه نیز خودیاری های لازم را دارند و کارهایی را که والدین به آنان واگذار میکنند به خوبی انجام میدهند و از رفتار و اخلاق عادی برخورمی باشند. لیکن وقتی به مدرسه میروند و میخواهند خواندن و نوشتن و حساب یاد بگیرند دچار مشکلات جدی میشوند. در واقع، این جاست که مشکل واقعی آنها بروز پیدا می کند و نمایان می شود.
کلینیک کاردرمانی ابن سینا (دکتر علیرضا شمس الدینی)
آدرس :
خیابان سی متری نیرو هوایی
تقاطع مسیل منوچهری - روبروی ایستگاه بی آر تی پیروزی
پلاک۱/۲ - واحد ۲
تلفن: ۷۷۴۱۵۲۱۷- ۷۷۷۵۳۲۲۷
اصطلاح کودکان دارای اختلال یادگیری به کودکانی اشاره دارد که در یک یا چند مورد از فرایند های اساسی روانشناختی از قبیل درک و فهم استفاده از زبان گفتاری یا نوشتاری اختلال داشته باشند و این اختلال ممکن است خود را به صورت ناتوانی در شنیدن، فکر کردن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن یا انجام محاسبات ریاضی ظاهر سازد.
این اختلال شرایطی چون معلولیت های ادراکی، آسیب دیدگی های مغزی، نقص جزئی در کار مغز، دیس لکسی یا نارسا خوانی و آفازیای رشدی را شامل می گردد. از سوی دیگر، این دسته از کودکان، که اصولا به واسطه معلولیت های دیداری، شنیداری یا حرکتی همچنین عقب ماندگی ذهنی یا محرومیت های محیطی، فرهنگی یا اقتصادی به مشکلات یادگیری دچار شدهاند را شامل نمیشود.
علل بروز اختلالات یادگیری
بسیاری از متخصصان معتقدند که علل اساسی و عمده اختلالات یادگیری آسیب دیدگی مغزی شدید یا جزئی و صدمه وارده به دستگاه عصبی مرکزی است. اختلالات یادگیری برخی کودکان میتواند به واسطه مشکلاتی باشد که پیش از تولد، هنگام تولد و بلافاصله بعد از تولد وجود داشته است. عدم تناسب نوع خون مادر با جنین، قرار گرفتن در برابر اشعه و استفاده از دارو از عوامل قبل از تولد هستند. از عوامل هنگام تولد میتوان به کم وزنی هنگام تولد، آسیب وارده بر سر، آمدن جفت پیش از نوزاد، تولد با پا و نارس بودن نوزاد اشاره کرد. علت های پس از تولد عمدتاً عبارتند از: مسمومیت با سرب، کمبودهای تغذیهای و محرومیت های محیطی.
به عقیده برخی متخصصان تدریس ناکافی و نادرست میتواند از عوامل تاثیر گذار بر بسیاری از اختلالات یادگیری به حساب آید. به نظر میرسد که شماری از کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری تحت آموزش کافی و مناسب قرار نمی گیرند.